Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hämeen Härkätie Vanha Kartta

Hämeen härkätie vanha kartta

160 kilometrin matkaa turusta hämeenlinnaan on aikanaan taitettu hevosilla tai jalan ja sen kautta sisämaahan on kuljetettu aseita koruja metallia sekä suolaa ja vastavuoroisesti rannikolle turkiksia sekä lääkkeenä käytettyä haustetta. Hämeen härkätie 136 13500 hämeenlinna kartta fonectan karttapalvelu fonecta fi reitit kartat.

hämeen härkätie vanha kartta Hameen Harkatie Kartta Jyx Expo hämeen härkätie vanha kartta Hameen Harkatie Kartta Jyx Expo

Porras renko tie rengossa yhdystiellä 2831.

Härkätie on osa pyöräillen suomessa pyöräreitistöä ja reitti on merkitty pyöräillen suomessa merkein. Hämeen härkätie on merkittävä historiallinen kulkureitti joka yhdistää turun ja hämeen keskiaikaiset linnat. Klikkaa yllä olevasta linkistä suoraan hämeen härkätie 136 13500 hämeenlinna karttahakuun. Turun ja porin lääni.

Tuutulaulustakin tuttu hämeen härkätie on yksi suomen vanhimpia historiallisia teitä. Hämeen härkätie on historiallinen maantie ja matkailutie joka kulkee turusta hämeenlinnaan. Hämeen linna tutustu myös. Reitistä on julkaistu opas fillariopas sarjassa.

Hämeen härkätie oli tärkeä liikenneväylä sillä rannikolta hämeeseen ei ollut muuta kulkuväylää koska. Matkan varrella voit pysähtyä ihailemaan muun muassa liedon vanhalinnan muinaista linnavuorta liedon keskiaikaista kivikirkkoa ja parmaharjun hyppyrimäeltä avautuvia maisemia. Hämeen härkätietä seuraileva pyöräilyreitti on yhteensä noin 160 kilometriä pitkä. Hallinnon lisäksi tie on palvellut kaupan ja eränkäynnin tarpeita jo rautakauden loppupuolelta alkaen jolloin se yhdisti varsinais suomen ja vanajan hämeen rautakautiset asutusalueet.

Hämeen härkätie kartta nimeke. Reitti on osa keskiaikaista turusta viipuriin kulkenutta ylistä viipurintietä joka oli yksi merkittävimmistä aikakauden matkustusreiteistä jaakko teitin vuosina 1555 1556 laatiman tieluettelon sekä 1600 1700 lukujen karttojen mukaan härkätie johti hämeenlinnasta hattelmalan ja hattulan kautta rengon kirkolle sieltä rengon lietsan tammelan portaan someron kosken marttilan ja liedon kautta turun. Hämeen härkätie kulkee varsinais suomen ja hämeen vanhimpien asutusalueiden ja kylien halki. Tilattavat karttatuotteet paikkatieto ja kiinteistöyksikkö tuottaa ja ylläpitää erilaisia.

Sen varhaisvaiheet ulottuvat kauas keskiajan taakse aina 800 luvun viikinkiajalle. Hämeen härkätie on turun ja hämeen linnojen yhdystie ja suuren rantatien ohella keskiajan merkittävin tie suomessa. Kaksi osuutta härkätiestä on määritelty museoteiksi. Hämeenlinnan sähköisessä karttapalvelussa on palveluita alueita pyöräilyreittejä ym.

Härkätie on aikanaan ollut reitti linnasta linnaan turusta hämeenlinnaan. Karttaa ja kohteita ylläpitää tontti ja mittauspalvelut. Tie ja liikennekartat. Hämeeseen taas on rannikolta viety aseita koruja metallia ja suolaa.

Tästä 33 kilometriä kulkee liedon kunnan alueella. Suuri osa hämeen härkätiestä. Vanhalinnantie liedossa joka on härkätien pisin vanhassa asussaan säilynyt tieosuus. Hämeen härkätietä pitkin matkaa hämeen linnasta turkuun on 162 kilometriä.

Hämeen härkätien linjaus on vakiintunut. Kuninkaankiviä löytyy seitsemän kappaletta härkätien varrelta ja ne liittyvät ruotsin kuninkaan. Historiantutkija jaakko masosen esittämän teorian mukaan härkätie syntyi viimeistään 800 luvulla jolloin sisämaasta tuotiin turkiksia ja lääkkeenä käytettyä haustetta länsi suomen kauppapaikoille.

hämeen härkätie vanha kartta Hameen Harkatie Kartta Jyx Expo hämeen härkätie vanha kartta Hameen Harkatie Kartta Jyx Expo

hämeen härkätie vanha kartta Hameen Harkatien Nahtavyydet hämeen härkätie vanha kartta Hameen Harkatien Nahtavyydet


Post a Comment for "Hämeen Härkätie Vanha Kartta"