Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eu Valtiot Kartta

Eu valtiot kartta

Eta eli euroopan talousalue muodostuu euroopan unionin jäsenmaista ja efta maista lukuun ottamatta sveitsiä. Schengen alueen jäsen 25 3 2001 alkaen.

eu valtiot kartta Kartat Eurooppa eu valtiot kartta Kartat Eurooppa

Kaikki eu n jäsenvaltiot kuuluvat euroopan talous ja rahaliittoon mutta toistaiseksi 19 maata on ottanut käyttöönsä yhteisen rahan euron.

0295 16001 katso kaikki yhteystiedot. Kun maa haluaa liittyä eu n jäseneksi se esittää jäsenyyshakemuksen eu n neuvostolle joka pyytää euroopan komissiota arvioimaan voiko maa täyttää kööpenhaminan arviointiperusteet. Matkustaminen ja ostokset eu ssa. Helppokäyttöinen suomenkielinen euroopan kartta.

Suomi liittyi eu hun vuonna 1995. Eu jäsenyyttä voi hakea jokainen maa joka täyttää jäsenyysehdot. Euroopan unionin merkittävimpään toimivaltaan kuuluvat muun muassa sisämarkkina alue euroalue yhteinen maatalouspolitiikka ja kauppapolitiikka. Näitä ehtoja kutsutaan kööpenhaminan arviointiperusteiksi.

Tammikuuta 2012 euroopan unionin väestö oli noin 502 4 miljoonaa ihmistä. Efta eli euroopan vapaakauppaliitto. Tanska on jättäytynyt euron ulkopuolelle eikä se siten ole velvollinen ottamaan euroa käyttöön. Nimitys euroopan unioni tuli käyttöön vuonna 1993 maastrichtin sopimuksen myötä.

Kansalaiset voivat matkustaa näiden maiden välillä. Niihin kuuluu toimiva markkinatalous vakaa demokratia ja oikeusvaltio sekä kaiken eu lainsäädännön myös euroa koskevan hyväksyminen. Itävalta eu maa euro käytössä. Jäsenmaista asutuin on saksa jossa asuu noin 81 8 miljoonaa ihmistä ja vähiten asuttu on malta jossa asuu 0 4 miljoonaa euroopan unionin keskimääräinen.

Interaktiivisesta kartasta ja taulukoista näkyy mitkä euroopan unionin maat kuuluvat euroalueeseen ja milloin euro on otettu niissä käyttöön. Euroopan unioni eu on jäsenmaidensa muodostama taloudellinen ja poliittinen liitto jonka alueella tuotteet palvelut henkilöt ja raha liikkuvat vapaasti ilman tulleja ja muita esteitä. Näe eurooppa myös satelliittikuvina. Asuminen työskentely ja opiskelu eu.

Euroopan unioni on kasvanut useiden laajentumiskierrosten myötä. Twitter facebook instagram youtube flickr slideshare soundcloud eurooppatiedotus. Seterra on ilmainen karttavisapeli joka opettaa maita kaupunkeja ja muita maantieteellisiä paikkoja kaikkialla maailmassa. Unioniin voivat liittyä kaikki sellaiset euroopan maat jotka täyttävät jäsenvaltiolle asetetut demokraattiset ja taloudelliset kriteerit.

Lähentymiskriteerit vain tanska on neuvotellut itselleen oikeuden jättäytyä rahaliiton ulkopuolelle. Monien jäsenvaltioiden väestömäärän oletetaan kääntyvän laskuun tulevina vuosikymmenillä tosin uusia valtioita suunnitellaan liittyvän eu hun 20 vuoden aikana. Euro käytössä vuodesta. Eta sopimus tehtiin vuonna 1994.

Schengen alueeseen kuuluvat 22 eu n jäsenmaata sekä islanti liechtenstein norja ja sveitsi jotka eivät ole eu maita. Euroopan unionin väestö on keskittynyt epätasaisesti 27 jäsenmaan alueelle. Eu eta efta ja schengen maat. Perustietoa eu sta euroopan kartta.

Kaikkien eu n jäsenvaltioiden odotetaan liittyvän rahaliittoon ja ottavan euron käyttöön kun ne täyttävät ns. Pl 418 00023 valtioneuvosto puh. Eu jäsenmaita on nyt 27 iso britannian eu ero 1 2 2020 alkaen. Euroopan unioni eu on 27 eurooppalaisen jäsenvaltion muodostama taloudellinen ja poliittinen liitto.

Eu syntyi maastrichtin sopimuksella vuonna 1993.

eu valtiot kartta Eurooppa 2017 Kartta Eurooppatiedotus eu valtiot kartta Eurooppa 2017 Kartta Eurooppatiedotus

eu valtiot kartta Selkokielinen Teksti Euroopan Unioni Eli Eu Euroopan Unioni eu valtiot kartta Selkokielinen Teksti Euroopan Unioni Eli Eu Euroopan Unioni


Post a Comment for "Eu Valtiot Kartta"