Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Suomen Kartta Kunnat Ja Kaupungit

Suomen kartta kunnat ja kaupungit

View as printable worksheet. Pinta alan mukaan se on kahdeksanneksi suurin maa euroopassa ja harvaan asutuin maa euroopan unionissa.

suomen kartta kunnat ja kaupungit Kartta Wikipedia suomen kartta kunnat ja kaupungit Kartta Wikipedia

Your skills rank.

Sen avulla voidaan havainnollistaa paikkojen sijaintia toisiinsa nähden reittejä tai joitain paikallisesti sijoitettavia ominaisuuksia kuten väestötiheyksiä tai kasvillisuusvyöhykkeitä. Sivua on viimeksi muutettu 2. Näe suomi myös satelliittikuvina. Suomen väestöntiheys on keskimäärin 18 asukasta neliökilometriä kohden.

Suomen maakunnat ja kaupungit learn by taking a quiz. Give a nod to the game author. You need to get 100 to score the 40 points available. Seterra on ilmainen karttavisapeli joka opettaa maita kaupunkeja ja muita maantieteellisiä paikkoja kaikkialla maailmassa.

Send a shoutout. Kartta on mittakaavan mukaisesti pienennetty ja merkeiltään selitetty piirroskuva tietystä alueesta. Saamelaiskieliin liittyvää kaksikielisyyttä ei ole säädetty kielilaissa mutta saamelaiskielten asema on turvattu saamen kielilailla. Suomen väestömäärän arvioidaan olevan 5 506 312 toukokuussa 2017 mutta edellinen virallinen väestömäärä toukokuussa 2014 oli 5 487 308 ja suurin osa väestöstä on keskittynyt etelä suomeen.

Vähemmistökielen osuuden on pudottava alle kuuden prosentin että. Add to new playlist. Löydä haluamasi osoite helposti interaktiivisen suomen kartan avulla. Online quiz to learn suomen maakunnat ja kaupungit.

Add to playlist 1 playlists. Add to favorites 0 favs. Vuonna 2003 suomessa oli 456 kuntaa ja 415 vuonna 2008. Tämä on kolmanneksi alhaisin väestöntiheys kaikista euroopan maista norjan ja islannin jäljeen.

Kartta on paikkatiedon visuaalinen esitys. Luettelo suomen ruotsin ja kaksikielisistä kunnista. Myös saamenkielisillä alueilla voivat kunnat olla kaksi tai monikielisiä kielinä suomi tai jokin saamen kieli. Tämä artikkeli on luettelo suomen nykyisistä kunnista kuntaliitosten yhteydessä hävinneet kunnat ovat sivulla luettelo suomen entisistä kunnista ja tapahtuneet muutokset sivulla luettelo suomen kuntamuutoksista vuoden 2020 alusta kuntia on 310 joista 107 käyttää kaupunki nimitystä.

Elokuuta 2018 kello 15 54. Termi vanha kaupunki tuli käyttöön sen takia että vuonna 1959. Ahvenanmaan kaikki kunnat ovat kuitenkin yksikielisiä ja ruotsinkielisiä kielisuhteista riippumatta. Takaisin suomen kaupunkioppaan etusivulle.

Vanhoiksi kaupungeiksi kutsutaan ennen vuoden 1959 lakiuudistusta kaupungeiksi tulleita suomen kaupunkeja valtaosa niistä perustettiin alunperinkin kaupungeiksi mutta osa uusimmista perustettiin kauppaloiksi ja muutettiin myöhemmin kaupungeiksi esimerkiksi kaksi nuorinta vuonna 1905 epäitsenäisestä kauppalasta kaupungiksi muuttunut lahti ja vuonna 1891 epäitsenäisestä kauppalasta kaupungiksi muuttunut iisalmi. Kaupunki nimitystä käyttävät kunnat on lihavoitu ja lisäksi kunnan käyttämä nimitys on mainittu nimitys sarakkeessa luettelon. Suomen fyysinen kartta jossa näkyvät muun muassa korkeuserot vesistöt maakuntarajat kaupunkeja kuntataajamia sekä tie ja rautatieverkosto.

suomen kartta kunnat ja kaupungit Oppitori Jaa Somessa Suomen Kaupungit suomen kartta kunnat ja kaupungit Oppitori Jaa Somessa Suomen Kaupungit

suomen kartta kunnat ja kaupungit Luettelo Suomen Kunnista Wikipedia suomen kartta kunnat ja kaupungit Luettelo Suomen Kunnista Wikipedia


Post a Comment for "Suomen Kartta Kunnat Ja Kaupungit"