Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Suomen Sukukielet Kartta

Suomen sukukielet kartta

Suurin osa suomalais ugrilaisista kansoista elää pohjois euraasiassa valtaosin uralin länsipuolella. Fonectan karttapalvelu on laadultaan ja toiminnoiltaan erinomainen.

suomen sukukielet kartta Sa Osaat Suomen Sukukielet suomen sukukielet kartta Sa Osaat Suomen Sukukielet

Sukukielet voidaan jakaa etäsukukieliin ja lähisukukieliin.

Raisio on kaupunki ja kunta lounais suomessa sekä tärkeä liitoskohta pääväylille. Asema uralilaisten kielten joukossa. Näille kielille tyypillisiä piirteitä ovat sijamuodot omistusliite verbien modukset ja persoona ja aikamuodot sekä kieltosanan taipuminen. Joitakin kansoja asuu myös vuoriston itäpuolella.

Monet suomen sukukielistä ovat uhanalaisia tai kuolemassa sukupuuttoon. Suomi kuuluu uralilaiseen kielikuntaan tarkemmin ryhmiteltynä suomalais ugrilaisiin kieliin. Valtiollisia kieliä ovat suomen kieli viron kieli ja unkarin kieli. Kartat ja turisti informaatio suomen kaupungeista kylistä ja asutuksista.

Talvella aurinko ei koskaan saavuta horisonttia. Se sijaitsee etelä suomessa uudenmaan maakunnassa suomenlahden rannalla. Saamen kielen tilannetta vakauttaa se että pohjoismaiden saamelaisalueilla sillä on virallisen kielen asema. Yhdessä samojedikielten kanssa ne muodostavat uralilaisen kielikunnan johon kuuluu yli 20 eri kieltä ja niillä yhteensä noin 23 miljoonaa puhujaa.

Suomen lähisukukieliä ovat itämerensuomalaiset kielet joihin kuuluvat suomen lisäksi viron karjalan liivin vepsän vatjan ja lyydin kieli. Suomen sukukielet suomen lähisukukieliä ovat mm. Muut suomalais ugrilaiset kielet ovat vähemmistökieliä joilla ei ole virallista asemaa yhdessäkään valtiossa. Muistathan että kielten nimet kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella ja suomen kieli erikseen mutta suomenkielinen yhteen.

Muut suomensukuiset kielet. Etäsukukieliä ovat puolestaan esimerkiksi unkari saame ja mari. Tutuimpia suomen sukukieliä ovat viro unkari ja saame. Vanha oletus uralilaisten kielten kahtiajaosta suomalais ugrilaisiin ja samojedikieliin perustuu lähinnä siihen havaintoon että samojedi jakaa selvästi vähiten yhteisiä.

Vain virolla suomella ja unkarilla on valtion virallisina kielinä lailla turvattu asema. Suomen kieli kuuluu suomalais ugrilaiseen kielikuntaan. Suomalais ugrilaiset kansat ovat kansoja jotka puhuvat suomalais ugrilaisia kieliä. Kaupungilla on 24 330 asukasta ja se sijaitsee varsinais suomen maakunnassa.

Helsingin kaupungin asukasluku oli 629 512 pääkaupunkiseudun 1 231 000 ja uudenmaan yli 1 4miljoonaa maaliskuussa 2016 mikä tekee siitä suomen väkirikkaimman kunnan ja kaupunkialueen. Suomalais ugrilaisia kieliä puhuvia kansojen yhteenlaskettu väkiluku on noin 23 24 miljoonaa. Uralilaisen kielikunnan kieliä yhdistää yhteinen kantakieli kantaurali jota puhuttiin noin 6 000 vuotta sitten. Näe suomi myös satelliittikuvina.

Myös norjan lapissa puhuttava kveeni ja tornionjokilaaksossa suomen ja ruotsin alueilla puhuttava meänkieli ovat suomelle läheistä sukua. Kartat ja turisti informaatio suomen kaupungeista kylistä ja asutuksista. Kohta 0 55 on näytteet karjalan kielestä vepsästä virosta saamelaiskielistä udmurtista komista ja unkarista. Löydä haluamasi osoite helposti interaktiivisen suomen kartan avulla.

Karttapalvelusta löydät sekä sijainti että reittihaun. Myös suomea unkaria ja viroa puhutaan kansallisvaltioidensa ulkopuolella vähemmistökielinä. Suomessa on vuodesta 1991 lähtien voinut saamelaisalueilla käydä koulua ja asioida. Helsinki on maan pääkaupunki ja samalla suurin kaupunki koko maassa.

Suomensukuisista kielistä vain suomella virolla ja unkarilla on turvattu asema oman valtionsa virallisena kielenä.

suomen sukukielet kartta Suomalais Ugrilaiset Kielet Wikipedia suomen sukukielet kartta Suomalais Ugrilaiset Kielet Wikipedia

suomen sukukielet kartta Suomen Sukukielet Puriksen Aikka suomen sukukielet kartta Suomen Sukukielet Puriksen Aikka


Post a Comment for "Suomen Sukukielet Kartta"