Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Häntälän Notkot Kartta

Häntälän notkot kartta

Häntälän notkot somero someron alppiniityillä. Rekijoki kiemurtelee syvimmillään noin 30 metriä syvän notkon pohjalla näky on komea.

häntälän notkot kartta Kevainen Vierailu Hantalan Notkoissa Kristiinatee häntälän notkot kartta Kevainen Vierailu Hantalan Notkoissa Kristiinatee

Häntälän notkot 9 3 2017 0 comments in retkipaikka by kukka kyrö.

Someron kaupunki pl 41 pl 39 31401 somero. Häntälän notkot kivaa tekemistä someron alppiniityillä. Gis assessing traditional and modern agricultural land use land häntälän notkot somero retkipaikka. Notkoihin voi tutustua merkityllä luontopolulla.

Häntälän notkot ovat osa rekijokilaakson natura aluetta jossa sykähdyttävän kaunis. Notkot ovat osa laajempaa rekijokilaakson natura 2000 aluetta joka jatkuu myös salon puolelle kiikalaan ja pertteliin. Häntälän notkoissa etenkin kevään kukkiva kasvilajisto on runsas ja maisema henkeäsalpaavan kaunis. Paikallisesti nämä tunnetaan nimellä häntälän notkot ja ne muodostavat arvokkaan perinnebiotooppialueen joka kuuluu natura 2000 suojeluohjelmaan osana rekijokilaakson natura 2000 aluetta.

Häntälän kylässä somerolla vain parisataa metriä erottaa varsinaissuomalaisen maalaismaiseman alppiniityistä. Siltä ainakin tuntuu kun kulkee häntälän notkojen jyrkillä rinteillä kirjavan kukkaisena lainehtivan niittykasvillisuuden keskellä. Luontopolku häntälä someron alppiniityillä. Notkoihin on mahdollisuus tutustua häntälän kylätalolta alkavalla luontopolulla.

Notkoissa järjestetään myös opas ja. Joensuuntie 20 somero p. Häntälän ja sen somerolaisten lähikylien luonnonympäristöä hallitsevat uskelanjoen sivujoen rekijoen latvahaarat jotka ovat uurtaneet ympäröivään savitasankoon syviä rotkolaaksoja. Häntälän notkot somero häntälän notkot somero retkipaikka.

Häntälän notkoissa voit muun muassa tavata yhtenä harvoista paikoista manner suomessa harvinaisen pikkuapollon joka on ollut rauhoitettu jo vuodesta 1976. Häntälän notkot somero 4 9 2012 0 comments in retkipaikka by leino. Häntälän notkot ovat harvinainen näky suomen luonnossa. Matkailukartta on osa somero 150 juhlavuoden hanketta.

Häntälän notkot ovat perinnebiotooppialue häntälän talvisillan syvänojan ja kerkolan kylissä uskelanjoen sivujoen rekijoen monihaaraisen jokilaakson latvoilla somerolla varsinais suomessa. Notkot ovat rekijoen jääkauden jälkeen uurtamia laaksoja joissa on yhä edelleen laidunnuksen ansiosta erittäin laaja kasvi ja eläinkanta. Ma to 8 16 pe ja aattop. Keskimäärin lounais suomen savimaan paksuus on 9 metrin paikkeilla mutta ei täällä.

Häntälän notkoissa voit muun muassa. The best häntälän notkot articles häntälän notkot see the häntälän notkot articles and also häntälän notkot luontopolku and also häntälän notkot somero in 2020. Notkot ovat rekijoen jääkauden jälkeen uurtamia laaksoja joissa on yhä edelleen laidunnuksen ansiosta erittäin laaja kasvi ja eläinkanta. Luontopolun symbolinakin komeilee.

Tunnelma on kuin skotlannin mystisillä nummilla. Kolmen kilometrin mittainen häntälän notkojen luontopolku kulkee nimensä mukaisesti pääasiassa kuvankauneissa notkoissa joiden pohjalla virtaavat purot ovat salonjoen alkuhaaroja. 02 77911 fax 02 7488 331 avoinna ma pe klo 9 15 info a somero fi. Häntälän notkojen alueella savea on jopa 77 metriä suomen ennätys.

Muita harvinaisia tuttavuuksia ovat muun muassa toinen harvinainen perhoslajike lehtohopeatäplä sekä keväällä kukkivat pystykiurunkannus mukulaleinikki ja sikoangervo. Alueella kulkee häntälän kylätalolta alkava luontopolku jossa sen perinnemaisemiin on mahdollista tutustua. Alkuopasteet polulle ja autojen pysäköinti häntälän kyläkeskuksessa häntäläntie 322. Häntälän notkot ovat kaikin puolin erikoinen ja ainutlaatuinen ennätyksellinen paikka.

Geologiset piirteet ovat vain yksi osa paikan erikoislaatuisuutta ihmeitä on myös faunan ja flooran puolella. Luontopolku kulkee laitumella joten koirien vieminen luontopolulle on kielletty.

häntälän notkot kartta Hantalan Notkot Somero Harri Leino Finland Landscape Saaremaa häntälän notkot kartta Hantalan Notkot Somero Harri Leino Finland Landscape Saaremaa

häntälän notkot kartta Luontopolku Hantala häntälän notkot kartta Luontopolku Hantala


Post a Comment for "Häntälän Notkot Kartta"